Bra hjälpmedel för företaget

Det finns många olika typer av tjänster och produkter som på olika sätt kan användas för att förenkla arbetet med att driva ett eget företag, och i förlängningen tjäna mer pengar, för det är ju det man vill göra som företagare.
Alla produkter och tjänster kostar inte pengar; en del är faktiskt gratis. Däremot blir det lätt att man lägger en hel del tid på att gå igenom de olika alternativen, tid som hade kunnat användas mer produktivt. Det är alltså alltid en avvägning mellan att leta efter förbättringar, och att ägna sig åt kärnverksamheten. Att hitta balansen kan vara det som gör att man skapar ett fungerande företag, med en lönsam affärsidé.

Google Analytics

Att gå igenom alla tjänster som kan vara användbara låter sig inte göras höras, men det finns några allmänna tips.
Använd Google Analytics för att hålla koll på företagets sajt. Allra viktigast är det för de företag som säljer något online. Men även om ni bara har ett nyhetsbrev, som besökare på sajten kan prenumerera på, kan ni se hur många som registrerar sig för det, och hur de hittar fram till formuläret där de ska fylla i sin mejladress. Kanske är det för svårt att hitta formuläret. Analytics kan visa var folk tröttnar och lämnar sidan. Det är gratis att använda det, men det finns en risk att man drunknar i informationsmängden.

Mobil telefonväxel

För att möjliggöra smidig kommunikation med kunder och andra kontakter kan det vara bra att investera i en mobil växel. En sådan växel möjliggör omkoppling både till mobiltelefoner, fasta telefoner eller datorer.