Därför ska du ta juridisk hjälp

Att ta juridisk hjälp när du ska ansöka om arbetstillstånd eller liknande är en bra idé. Det kan vara svårt att navigera bland lagar och regler. Men med en advokats hjälp kan din ansökan bli rätt redan från början.

Judge,Gavel,With,Justice,Lawyers,,Businessman,In,Suit,Or,LawyerOm du ska ansöka om asyl, uppehållstillstånd eller arbetstillstånd kan det vara bra att ta hjälp av ett juridiskt ombud. Vid ansökan om arbetstillstånd är det väldigt viktigt att det blir rätt från början och därför är det bra att ta hjälp tidigt i processen. När du ska anlita ett juridiskt ombud för att få hjälp är det bra att ta hjälp av de som har lång erfarenhet och som är specialister inom migrationsrätt. Ett tips är att du går in på https://www.advokatlanderdahl.se/Migrationsrätt och läser mer om vad de kan erbjuda. För att arbeta i Sverige behövs ett arbetstillstånd om du kommer från ett land utanför EU/EES. Du hittar allt du behöver veta på Migrationsverkets hemsida.

“Samtidigt ansökte Ruth om uppehållstillstånd, men fick avslag.” Läs mer här

Många regler kring olika ansökningar

Reglerna ser olika ut för asyl, uppehållstillstånd och arbetstillstånd. Det kan vara svårt att ha koll på allt och veta att du gör rätt. Det tar tid att göra en ansökan och att behöva göra om den eller överklaga tar mycket tid i anspråk vilket gör att det är av vikt att få det rätt från början. Det har hänt att administrativa missar har gjort att kvinnor och män inte har fått sina ansökningar godkända.