Kontorstillbehör och den goda arbetsplatsen

Hur skapas en bra arbetsplats och vad krävs det att du som arbetsgivare tänker på? Vad för viktiga kontorsmaskiner och tillhörigheter behöver kontoret utrustas med?

Alla vill ha en trivsam arbetsplats att gå till – med allt från en välfungerande kaffemaskin till trevliga kollegor som stöttar och peppar.

Batterier och kontorsmaskiner

På vilket företag som helst behövs det vissa saker för att saker ska fortgå, utan flaskhalsar och andra störningar. Det kan vara allt från batterier till dator, mobiler bläckpatroner, kontorsmaskiner till skrivare, kopiator och dokumentförstörare.

En bra arbetsplats

Vad mer är bra att ha på en arbetsplats? Givetvis är motiverade, engagerade och glada medarbetare ett plus. Inte minst om de verkligen trivs och gör ett bra jobb. Men hur får man till det egentligen?

I en artikel på Naturskyddsföreningen går det att se vad ni kan göra för att göra er arbetsplats grönare. Det är bland annat att ha möten via webb eller telefon för att undvika miljöförstörande tjänsteresor. Apparater som inte används ska stängas av, inte stå i standby-läge. Mer att tänka på är att peppa medarbetare att äta vegetariskt när de kan och att fika ekologiskt. Återvinn så mycket ni kan i stället för att slänga.

Undvik multitasking och stress om du kan

Stress och utmattning dessutom förebyggas i allra möjligaste mån. I en artikel i MåBra går det att läsa om hur vi stressar allt mer i Sverige, och att utmattningssyndrom blir desto vanligare. Jobbet är en stor anledning till att många går in i väggen och blir sjuka. Det är därför viktigt att se till så att tecken på stress tas på allvar, och att de som mår dåligt av sin arbetsbörda får hjälp och avlastning.

Höga förväntningar är boven

Det är nämligen så att förväntningarna på oss själva och varandra ökar hela tiden. Båda privat och i arbetslivet. Det vi förväntas göras ska dessutom ske på allt kortare tid. Något som kan förklaras av den snabba tekniska utvecklingen. Multitasking är ett ord som kan användas, men det är inte ett effektivt sätt att jobba produktivt på – snarare tvärtom.

Om man verkligen inte trivs på sin arbetsplats och vill anmäla missförhållande kan man göra det på Arbetsmiljöverkets hemsida. Anmälningen omfattas av sekretess.