Kvinnor kan också renovera

Tänk dig ett par som just köpt ett nytt badkar. Nu är det dags att installera det och se till att det kommer på plats. Tänk dig att ena parten går ut i köket och ordnar fika, medan den andra parten tar itu med att installera badkaret. Vem såg du gå ut i köket, och vem såg du ligga och meka med badkaret?

Troligtvis såg du framför dig en kvinna fixa fika medan mannen fick fixa badkaret. Varför är det så att vi spontant tänker att kvinnor ska ägna sig åt ”hushållssysslor” medan männen tar itu med lite tyngre saker, som installation och liknande? Det är väl något vi fått med oss sedan barnsben, då flickor vanligtvis lekte mamma pappa barn, medan pojkarna ägnade sig åt bilar eller grävskopor.

En del menar att det ligger i våra kön vad vi kan klara av och inte, eftersom män för det mesta har fler och större muskler än vad kvinnor har. Men detta tjat känns ärligt talat ganska fånigt, inte sant? Vi lever trots allt på 2010-talet! Som tur är håller föreställningarna kring detta med kvinnligt och manligt på att försvinna, för visst är det så att tjejer också kan! För att bevisa det har vi här gjort en lista på saker tjejer klarar av minst lika lätt som killar:

  • Byta däck. Inte så svårt som man kan tro. Be om hjälp första gången, när du väl gjort det en gång är det lika lätt som att knyta skosnörena!
  • Installera badkar. Det krävs inte mycket mer än en hjärna och två armar.
  • Borra upp hyllor. Snälla, kom igen. Så svårt är det inte!
  • Sätta ihop IKEA-möbler. På med bra musik, ta ett glas vin och sätt igång! Roligare blir det inte!