Marknadsföringstips för det nystartade företaget

För att växa behöver ett nystartat företag satsa på marknadsföring redan från början. Det är många företagare som inte gillar marknadsföring och upplever det som något aggressivt eller påträngande. Oavsett om du gillar marknadsföring eller inte, så behöver du lansera ditt företag, och det finns flera sätt att göra det på. Förutom att börja i god tid, så är profilprodukter ett enkelt och smart marknadsföringsverktyg.

tt av de enklaste sätten att marknadsföra ett företag är genom att ge bort gratisprodukter: både prov på företagets produkter eller tjänster och profilprodukter. Oavsett bransch och företag, så kan alla företag erbjuda smarta och användbara produkter med företagets logga. Hos Brand New Profile kan du hitta många olika slags profilprodukter från kläder och väskor till elektronik och godis som du kan beställa med ditt företags logga. Profilprodukter är ett genialt sätt att marknadsföra ett företag på. Kunden tar en penna, lägger ner den i väskan, och om det är en bra produkt kommer den att användas under lång tid samtidigt som pennan gör reklam för ditt företag. Pennor och block är klassiker på området, men idag finns det mycket mer att välja på. Det är inte ekonomiskt hållbart att ge varje ny kund en t-shirt, ficklampa eller mugg, men du måste samtidigt våga satsa för att kunna växa. Ett tips är att ge bort finare gratisprylar första veckan. Tänk också på att dina gratisprodukter omedvetet kommer att avspegla hur kunden uppfattar ditt företag; köp in ett lager pennor av bättre kvalitet för första året och köp muggar som är sköna att dricka ur – i långa loppet kommer du att tjäna på det och kanske till och med må bättre.

Börja marknadsföringen på en gång

Det är viktigt att på ett tidigt stadium komma igång med marknadsföring för ett nystartat företag. Om du har startat en fysisk affär, bör du börja marknadsföra företaget innan du har slagit upp dörrarna till butiken – det gäller så gott som alla företag som har ett fysiskt kontor. Om ditt företag däremot är ett internetföretag som erbjuder en tjänst som copywriter, webbdesign eller lösningar på dataproblem så bör du kunna arbeta när hemsidan är klar. Om du startar ett företag med ett fysiskt kontor bör hemsidan vara klar i god tid och ha en nedräkning till dagen då dörrarna slås upp. Den bästa marknadsföringen är goda produkter, bra atmosfär och profilprodukter som är användbara för dina kunder.